Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

idős kor

Gyakorlati tanácsok az otthoni fekvőbetegek higiéniájához

2024. 01. 22. 15:35:06

A beteggondozás hosszú távon komplex feladat, melyhez átgondolt stratégia és praktikus megoldások szükségesek. A Tena betegápolási termékek mellett számos gyakorlati tanács is segíthet az otthoni fekvőbetegek higiéniájának hatékony fenntartásában. A következőkben bemutatjuk, hogyan lehet ezt a kihívást könnyebben kezelni, és hogyan biztosíthatjuk a gondozottak kényelmét és egészségét.

Ne hagyja, hogy a hólyagja legyen a karácsonyi Grinch!

2023. 12. 07. 15:10:01

Az ünnepi szezon egy olyan időszak, amikor egy kicsit jobban elengedjük magunkat, és kicsit jobban is kényeztetjük, főleg ínycsiklandó finomságokkal: a nagy tányér töltött káposztától kezdve a krémes süteményekig, amelyek az évnek ebben a szakaszában jellemzőek leginkább. Mindannyian megérdemeljük a csemegéket, viszont ha Ön hólyagbetegségben szenved, az is fontos, hogy ügyeljen azokra a dolgokra, amelyek befolyásolják állapotát.

Ne hagyja, hogy a hólyagproblémák elrontsák a karácsonyi családi vacsorát, a különböző inkontinenciatermékek segíthetnek a stresszmentes ünneplésben.

Vizeletszivárgás köhögéskor? Van rá megoldás!

2023. 08. 05. 11:37:00

A köhögés során tapasztalt szivárgó vizelet lesújtó lehet, és a teljes önbizalmunkat is lerombolhatja. Viszont minél többet tudunk róla, annál jobban tudjuk kezelni.

A köhögés közbeni vizeletcsepegés egy egészségügyi állapot, amelyet stressz inkontinenciaként ismernek. A stressz inkontinencia a vizelet inkontinencia leggyakoribb típusa. Fontos tudni, hogy a stressz inkontinencia rendkívül jól kezelhető: számos megoldás és lehetséges kezelés létezik, amelyeket ebben a cikkben részletesebben is elmagyarázunk.

Inkontinencia és nyaralás: Határok nélküli élmények

2023. 07. 18. 12:36:59

Szeret utazni, de úgy érzi, hogy az inkontinencia megakadályozza ebben, és emiatt nem teheti olyan gyakran, ahányszor szeretné? Olvassa el tippjeinket, hogyan teheti még élvezetesebbé a következő utazását.

Otthoni ápolás TENA termékekkel

2023. 06. 12. 15:53:20

Idős szeretteink otthoni ápolása egy nemes feladat, viszont megterhelő is lehet fizikailag és lelkileg egyaránt. Ágyban fekvő, mozgásukban korlátozott családtagjaink folyamatos odafigyelést igényelnek, ápolásuk speciális eszközöket, termékeket kíván. Ráadásul a kiszolgáltatottság érzése is kellemetlenül érintheti szeretett hozzátartozóinkat, amit megfelelő odafigyeléssel és sok-sok szeretettel enyhíthetünk.

Viszont ha nem szükséges folyamatos segítségnyújtás, de idős családtagunknak társaságra van szüksége, rendszeresen látogassuk meg, beszélgessünk vele, járjunk sétálni vagy csináljunk vele közös tevékenységeket.

Hatékony segítség az inkontinencia kezelésében TENA termékekkel

2023. 05. 19. 09:44:46

A vizelet-, és székletinkontinencia egy olyan állapot, amely sok embert érint világszerte. Az inkontinencia során az érintett nem képes kontrollálni vizelet- vagy székletürítését, ami komoly kihívásokat és kellemetlenségeket okozhat a mindennapok során. Az inkontinenciakezelés egyik kulcsfontosságú eleme az inkontinenciabetét használata, amely segít megelőzni a szivárgást és védelmet nyújt a mindennapi tevékenységek során.

Gátizomtornával a vizeletszivárgás ellen

2023. 05. 09. 15:23:01

A leghatékonyabb edzés

Tudta, hogy mindössze napi öt perc medencefenék-erősítő edzéssel jelentősen enyhíthető, vagy akár teljesen el is mulasztható az inkontinencia? A Kegel-gyakorlatok egyszerű összehúzás-elengedés gyakorlatok, amelyek megerősítik a medencefenék izmait. Ezek az izmok támogatják a méhet, a húgyhólyagot és a beleket.

A medencefenék-izomzatunk rendkívül fontos szerepet játszik egészségi állapotunkban, mégis nagyon kevés időt fordítunk ezeknek az izmoknak az erősítésére, holott ennek az izomzatnak fontos szerepe van többek között a gerinc stabilizásában és az alhasi szerveink megfelelő pozícióban tartásában és az alhasi nyomás szabályozásában. A vizelettartási problémák megelőzésében kulcsfontosságú, de a már meglévő probléma kezelésében is elengedhetetlen a rendszeres gyakorlatok elsajátítása.

A mozgás maga az élet

2023. 04. 17. 16:21:36

Idős korban sem kell lemondanunk az aktív életmódról. Ha Ön szeret kirándulni, kimozdulni, távol a város zajától feltöltődni a természetben, akkor túrabakancsot fel és vegye az irányt új kalandok felé!

Számos kutatás bizonyítja a rendszeres mozgás jótékony hatásait. Természetesen az is mozgásnak számít, mikor főzünk, takarítunk vagy elmegyünk az unokákért, de ahhoz, hogy egy fizikai aktivitás élettani-, akár regeneráló folyamtokat indítson be szervezetünkben, ezek az alacsony aktivitású tevékenységek önmagukban nem elegendőek. Sok helyen szerveznek az idős klubok kirándulásokat, ne habozzunk felkeresni őket és érdeklődni a részletekről.

Székletinkontinencia

2023. 03. 21. 11:00:00

A székletinkontinencia a legkellemetlenebb rendellenességek egyike. Nagymértékű szégyenérzettel párosulva még a háziorvosok előtt is titokban marad a kínos téma miatt. Azonban a megfelelő kezeléssel jelentősen javulhat az életminőség.

Andropauza, a férfi változókor

2023. 03. 10. 13:28:12

Manapság egyre többet használják a „férfi menopauza” kifejezést, azonban a férfiak esetében nincs szó komoly hormonális változásokról, mint a nőknél, csak finomabb változatban esnek át ezen az időszakon. Milyen tünetei vannak az andropauzának? Hogyan enyhíthetőek a negatív hatások?