Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Inkontinencia és nyaralás: Határok nélküli élmények

Inkontinencia és nyaralás: Határok nélküli élmények

Szeret utazni, de úgy érzi, hogy az inkontinencia megakadályozza ebben, és emiatt nem teheti olyan gyakran, ahányszor szeretné? Olvassa el tippjeinket, hogyan teheti még élvezetesebbé a következő utazását.

Öltözzön kényelmesen!

Az utazási körülményeknek megfelelő ruházat kiválasztása nagyon sokat segíthet a komfortérzeten, pl. egy hosszú repülőút vagy autós utazás során. A kényelmes ruhák csökkentik a nyomást ülés közben, így ön nem fogja úgy érezni, hogy a hólyagjára nehezedő nyomás miatt állandóan a mosdóba kell járnia. Az utazás megtervezése a megfelelő ruhákkal és könnyen cserélhető inkontinencia termékekkel nagy mértékben megkönnyítik majd életét a nyaralás alatt.

 

Túlélőcsomag

Ha van nálunk egy ’túlélőcsomag’, ez segíthet a legrázósabb helyzetekben is. A saját szükségleteit Ön ismeri a legjobban, de jó, ha a praktikus utazási készlet tartalmazza a legszükségesebbeket, mint pl.:

Tartalék fehérnemű

inkontinencia termékek

Nedves törlőkendők

Kézfertőtlenítő

Műanyag zacskók (szemét és használt tárgyak diszkrét tárolásához, amennyiben nem áll rendelkezésre szemetes a közelben)

 

Vigyen több inkontinencia terméket magával, mint amennyire valójában szüksége van, így magabiztosan kezelheti az esetlegesen felmerülő kihívásokkal teli pillanatokat.

Ha hosszú repülőútra készül, érdemes az ön által használt inkontinencia termék nedvszívóbb változatát viselnie, hiszen a repülőgépeken általában vannak korlátozások a mosdó használatával kapcsolatban felszállás és leszállás során.

 

Térképezze fel a mosdók elhelyezkedését!

Érdemes előzetesen tájékozódni a repülőtéri mosdók elérhetőségéről a terminálokon belül. Egy egyszerű térkép a repülőtérről segítségünkre lehet ebben, és szerencsére a legtöbb repülőtér térképe elérhető már az interneten. Ugyanez vonatkozik a turisztikai látványosságokra is (a háromórás sorban állás sokkal könnyebb, ha tudja, hol vannak a WC-k a közelben). Ha nagy távolságra megy autóval, az interneten szintén tájékozódhat arról, hol találja meg az egyes pihenőket útközben. Sőt még olyan alkalmazások is léteznek, amelyek segítenek megtalálni a mellékhelyiségeket különböző városokban.

Igyon elég folyadékot!

A megfelelő hidratáltság fenntartása segíthet elkerülni a kiszáradást, fáradtságot, és hozzájárulhat az általános komfortérzethez. Azonban a húgyhólyagot irritáló folyadékok – például kávé, alkohol és energiaitalok – kerülése nagy segítség lehet. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen ki kell hagynia kedvenc italait, csak mérsékelje fogyasztásukat, így minimalizálhatja az utazás közbeni gyakori mellékhelyiség látogatásokat.

Válasszon megfelelő ülőhelyet!

Ha repülővel vagy vonattal utazik, mindig foglaljon helyet a folyosóhoz közelebbi üléseken. Lehetőleg olyan ülést is válasszon, amely kényelmes távolságra van a mellékhelyiségtől.

 

Szakember felkeresése

Amennyiben inkontinenciával küzd és hosszabb utazásra készül, nyugodtan keressen fel egy szakembert, aki készségesen fog önnek választ adni a felmerülő kérdéseire, és az ön igényeire szabott tippekkel és tanácsokkal látja majd el.

Bizonyos gyógyszerek súlyosbíthatják az inkontinencia hatását. Másrészt vannak olyan vényköteles gyógyszerek, amelyek enyhíthetik a hiperaktív hólyag tüneteit. Ezek közül néhány eltarthat egy ideig, amíg működésbe lép, ezért ne felejtsen el időben beszélni orvosával.

Maradjon mozgásban!

Ha már úton van, a legjobb amit tehet, ha megpróbál aktív maradni. Kipróbálhatja a Kegel gyakorlatokat, álljon fel többször és nyújtóztassa ki a lábát, vagy sétáljon egyet ha teheti. Repülés közben a kompressziós harisnya viselése is nagyon hasznos, mely segít fenntartani a megfelelő vérkeringést a lábaiban, csökkenti a duzzanatot és a fáradtságot, valamint segíti az erek stabilitását.

Tartsa mozgásban a testét és a vérkeringését, hogy az utazás kényelmesebb legyen!

A Pelenkaexpressz webshopban minden igényére megtalálhatja a megfelelő TENA terméket. Ha pedig ápolási termékeket keres, azt is megtalálja nálunk ide kattintva!