Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Otthoni ápolás TENA termékekkel

Otthoni ápolás TENA termékekkel

Idős szeretteink otthoni ápolása egy nemes feladat, viszont megterhelő is lehet fizikailag és lelkileg egyaránt. Ágyban fekvő, mozgásukban korlátozott családtagjaink folyamatos odafigyelést igényelnek, ápolásuk speciális eszközöket, termékeket kíván. Ráadásul a kiszolgáltatottság érzése is kellemetlenül érintheti szeretett hozzátartozóinkat, amit megfelelő odafigyeléssel és sok-sok szeretettel enyhíthetünk.

Viszont ha nem szükséges folyamatos segítségnyújtás, de idős családtagunknak társaságra van szüksége, rendszeresen látogassuk meg, beszélgessünk vele, járjunk sétálni vagy csináljunk vele közös tevékenységeket.

Miben lehetünk rászoruló hozzátartozóink segítségére?

Már azzal is nagyban segítségükre lehetünk, ha rendszeresen elintézzük bevásárlásukat, vagy segítünk a ház körüli teendőkben, takarításban. Ezeken felül még számos tevékenységgel hozzájárulhatunk jóllétük támogatásában:

·         Étkezés

·         Öltözködés-öltöztetés

·         Személyes higiénia: fürdés, szájhigiénia, haj- és körömápolás

·         Mosdóhasználat

·         Sétálás, mozgás

Otthoni ápolás a megfelelő termékekkel

Idősebb korban a kiválasztó szervrendszer már nem működik olyan hatékonyan, mint fiatalkorban. Ennek eredménye, hogy részben vagy akár teljesen elveszítik annak képességét, hogy uralni tudják a hólyagjukat vagy a bélműködésüket. Ez a gyakori jelenség az úgynevezett inkontinencia.

 

 

Az inkontinencia zavart és frusztrációt okozhat szeretteink számára, hiszen már az egykor szigorúan magánügynek számító és jól kézben tartott mosdóhasználatra sem tudnak ügyelni. Az inkontinencia irritálja a bőrt és fogékonyabbá teszi a dermatitiszre, a fertőzésekre és a kiütésekre. A bőr gyakori, szappannal és vízzel történő tisztítása csak súlyosbítja a helyzetet, a vizelet ráadásul kellemetlen szagot is hagy a felületén.

Az inkontinencia miatt kialakuló dermatitisz, más néven gát környéki dermatitisz kellemetlen kiütéseket okoz. Akkor alakul ki, ha túl sokáig marad a bőr felületén a vizeletből és székletből származó nedvesség, illetve vegyületek. A bőr emiatt pirossá válik, és elindul az elhalása.

A megfelelő higiénia megteremtésével megelőzhető a bőrirritáció és a fertőzések kialakulása, ezáltal regenerálni tudjuk a gondozott személy bőrét. Így hozzájárulhatunk komfortérzete javításához: tisztának és illatosnak érezheti magát.

 

A TENA termékeit kifejezetten az inkontinenciának kitett, idős bőr megóvására fejlesztették ki. Használatukkal megfelelően gondoskodhat szerettei sérülékeny bőréről és annak természetes egészségéről, friss illatuk pedig segít a kellemetlen szagok megelőzésében.

 

A napi tisztálkodás elengedhetetlen az inkontinenciával küzdő családtagjaink életében. A TENA ProSkin nedves mosdatókesztyűt kifejezetten a napi tisztálkodáshoz fejlesztették ki. Nedves anyaga leöblítést nem igénylő anyagot tartalmaz, amely kíméletesen tisztítja az idősek törékeny bőrét. Főleg ágybanfekvő vagy mozgásában korlátozott betegek ápolásához nyújt hatékony segítséget.

 

A TENA ProSkin mosdatókrém ágyban fekvő vagy mozgásában korlátozott betegek mosdatásához szappan és víz néllkül is használható. Ajánlott a TENA ProSkin Puha törlőkendővel vagy a TENA ProSkin bélelt mosdatókesztyűvel kiegészítve.

 

A mindennapi inkontinenciabetét cseréjéhez, a vizelettel szennyezett bőrfelület tisztításához, illetve a teljes testfelület megtisztítására kifejlesztett TENA Original Nedves Törlőkendő kíméletes választás a szappanos-vizes fürdés helyett. Nem igényel leöblítést, így könnyedén tisztítható vele a testfelület.

 

A korral a bőr természetes módon zsírt veszít és ezért nem marad olyan puha, mint korábban, sőt elvékonyodik és meggyengül. A TENA ProSkin Bőrápoló krém használata extra száraz bőr esetén javasolt hidratálásra, vagy az irritált bőrfelület megnyugtatására.

 

Inkontinenciával küzdő családtagunk érzékeny bőrének minden pelenkacsere alkalmával extra védelemre van szüksége. Ilyen esetben javasolt a TENA ProSkin bőrvédő krém használata, mely a bőrpír és a bőrirritáció első jeleinek kezelésére is ajánlott.

 

A sérülékeny és idős bőr ápolására kifejlesztett TENA hidratáló és tisztító termékei segítséget nyújtanak a napi bőrápolás során, és biztosítják a bőr puhaságát és nyugtatják még a nagyon érzékeny bőrt is.

 

Teljes termékkínálatunkat megtekinthetik a Pelenka Expressz webshopban!