Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

vizeletvisszatartási problémák

Ne hagyja, hogy a hólyagja legyen a karácsonyi Grinch!

2023. 12. 07. 15:10:01

Az ünnepi szezon egy olyan időszak, amikor egy kicsit jobban elengedjük magunkat, és kicsit jobban is kényeztetjük, főleg ínycsiklandó finomságokkal: a nagy tányér töltött káposztától kezdve a krémes süteményekig, amelyek az évnek ebben a szakaszában jellemzőek leginkább. Mindannyian megérdemeljük a csemegéket, viszont ha Ön hólyagbetegségben szenved, az is fontos, hogy ügyeljen azokra a dolgokra, amelyek befolyásolják állapotát.

Ne hagyja, hogy a hólyagproblémák elrontsák a karácsonyi családi vacsorát, a különböző inkontinenciatermékek segíthetnek a stresszmentes ünneplésben.

Tanácsok vizeletvisszatartási zavarok ellen: Hogyan kezeljük a kellemetlenségeket?

2023. 11. 07. 07:23:37

A vizeletvisszatartás, más néven húgyhólyag-kontroll elvesztése, olyan probléma, amely sokakat érint, különösen az idősebb korosztályt. Az alábbiakban részletesen foglalkozunk a vizeletvisszatartási nehézség problémájával, és olyan hatékony megoldásokkal, amelyek segíthetnek ezen a területen.

Vizeletszivárgás köhögéskor? Van rá megoldás!

2023. 08. 05. 11:37:00

A köhögés során tapasztalt szivárgó vizelet lesújtó lehet, és a teljes önbizalmunkat is lerombolhatja. Viszont minél többet tudunk róla, annál jobban tudjuk kezelni.

A köhögés közbeni vizeletcsepegés egy egészségügyi állapot, amelyet stressz inkontinenciaként ismernek. A stressz inkontinencia a vizelet inkontinencia leggyakoribb típusa. Fontos tudni, hogy a stressz inkontinencia rendkívül jól kezelhető: számos megoldás és lehetséges kezelés létezik, amelyeket ebben a cikkben részletesebben is elmagyarázunk.

Inkontinencia és nyaralás: Határok nélküli élmények

2023. 07. 18. 12:36:59

Szeret utazni, de úgy érzi, hogy az inkontinencia megakadályozza ebben, és emiatt nem teheti olyan gyakran, ahányszor szeretné? Olvassa el tippjeinket, hogyan teheti még élvezetesebbé a következő utazását.

Hatékony segítség az inkontinencia kezelésében TENA termékekkel

2023. 05. 19. 09:44:46

A vizelet-, és székletinkontinencia egy olyan állapot, amely sok embert érint világszerte. Az inkontinencia során az érintett nem képes kontrollálni vizelet- vagy székletürítését, ami komoly kihívásokat és kellemetlenségeket okozhat a mindennapok során. Az inkontinenciakezelés egyik kulcsfontosságú eleme az inkontinenciabetét használata, amely segít megelőzni a szivárgást és védelmet nyújt a mindennapi tevékenységek során.

Vizeletcsepegés kismamáknál

2023. 03. 06. 10:47:35

Az önfeledt babavárás gondtalan boldogságát gyakran árnyékolják be olyan apróbb testi kellemetlenségek, amelyekről legtöbbször nem is szívesen beszél a kismama. Ugyanakkor jó tudni, hogy ezeket mi okozza és mi várható a későbbiekben.

A terhesség alatti vizeletcsepegés leggyakoribb okai a hormonális változások és a baba súlyából eredő nyomás a hólyagizmokra. A szülés közeledtével, - különösen a harmadik trimeszterben,- a várandós anyák egyre gyakrabban vagy nagyobb mértékben érzékelhetik, amikor tüsszögnek, nevetnek vagy gyorsan mozognak

Vizelési napló vezetése

2023. 01. 31. 08:00:00

A vizeletinkontinencia kiváltó okai többnyire a hólyag túlműködéséhez vagy a kismedencei izmok gyengüléséhez köthetőek. Ahhoz, hogy a problémát a helyén tudjuk kezelni, érdemes lehet vizelési naplót vezetni, amelyből akár a kiakalult helyzet okára is könnyen rájöhet.

Vizelési napló – Mit tartalmaz?

Röviden olyan információkat rögzít, amely tartalmazza azt, hogy mikor és mennyit ivott, mennyi vizeletet ürített és azt mikor. A vezetése tetszőleges ideig történhet, de minimum három hónapig ajánlott. Ezidő alatt kellő mennyiségű adat gyűlik össze.

Azért is érdemes belevágnia ebbe a projektbe, mert egyszerűen rögzítheti a kezelésekben, tornák hatására elért sikereit, azonfelül segíthet annak megállapításában is, hogy mikor lehet előre számolnia a szivárgás bekövetkeztével. Így könnyebben meg tudja tervezni a napját, szabadabban kelhet útra, mivel célzottan el tudja kerülni a vizeletcsepegést.

Az ideális vizeletmennyiség

2023. 01. 21. 11:00:00

Az ideális vizeletmennyiséget több tényező is befolyásolhatja. Ide sorolható például az életkor, a különböző gyógyszerek, a húgyhólyag, a táplálékkiegészítők, az elfogyasztott italok és ételek és bizonyos betegségek is. Mindezek tudatában, mégis mit nevezhetünk ideális vizeletmennyiségnek?

A napi vizelet mennyisége

Átlagosan, egy felnőtt ember vizeletmennyisége 1-1,5 liter naponta.

Anuriának nevezzük azt az állapotot, amikor 24 órán belül 100 ml-nél kevesebb, vagy egyáltalán nem ürül vizelet.

Ha 500 ml-nél kevesebb vizelet távozik, oliguriáról beszélhetünk.

A másik végletet, amikor túlságosan nagy mennyiség, akár napi 3,5-4 liternyi vizelet is távozik, polyuriának nevezik.

Minden, amit a férfi vizeletinkontinenciáról tudni kell

2022. 09. 13. 15:54:22

A vizeletinkontinencia nem csupán a nők körében előforduló betegség, sajnos a férfiakat is erőteljesen sújtja. Az inkontinencia jelentős életminőségromlással jár, emiatt a beteg elszigetelődhet a társas érintkezésektől. Sok férfi a jelentkező panaszai miatt mond le kedvenc időtöltéseiről, ami előtte örömöt okozott neki (focimeccsek, barátokkal való találkozás).

A tartós vizelet inkontinencia kialakulásának okai

2022. 07. 20. 16:00:00

A vizelet inkontinencia egy nagyon gyakori és a benne szenvedőknek igazán kellemetlen probléma. Az inkontinencia mértéke lehet egészen enyhe, mint például nevetés vagy tüsszentés esetén csak egy-két csepp vizelet távozik, de lehet meglehetősen súlyos is, amikor váratlanul, kiszámíthatatlanul jelentkezik sürgető vizeletürítési kényszer, hogy nincs már idő eljutni az illemhelyre. A vizelet inkontinencia lehet átmeneti és tartós lefolyású is. A tartós vizelet inkontinencia hátterében legtöbbször anatómiai eltérés áll.