Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

pelenka

Gyakorlati tanácsok az otthoni fekvőbetegek higiéniájához

2024. 01. 22. 15:35:06

A beteggondozás hosszú távon komplex feladat, melyhez átgondolt stratégia és praktikus megoldások szükségesek. A Tena betegápolási termékek mellett számos gyakorlati tanács is segíthet az otthoni fekvőbetegek higiéniájának hatékony fenntartásában. A következőkben bemutatjuk, hogyan lehet ezt a kihívást könnyebben kezelni, és hogyan biztosíthatjuk a gondozottak kényelmét és egészségét.

Ne hagyja, hogy a hólyagja legyen a karácsonyi Grinch!

2023. 12. 07. 15:10:01

Az ünnepi szezon egy olyan időszak, amikor egy kicsit jobban elengedjük magunkat, és kicsit jobban is kényeztetjük, főleg ínycsiklandó finomságokkal: a nagy tányér töltött káposztától kezdve a krémes süteményekig, amelyek az évnek ebben a szakaszában jellemzőek leginkább. Mindannyian megérdemeljük a csemegéket, viszont ha Ön hólyagbetegségben szenved, az is fontos, hogy ügyeljen azokra a dolgokra, amelyek befolyásolják állapotát.

Ne hagyja, hogy a hólyagproblémák elrontsák a karácsonyi családi vacsorát, a különböző inkontinenciatermékek segíthetnek a stresszmentes ünneplésben.

Tanácsok vizeletvisszatartási zavarok ellen: Hogyan kezeljük a kellemetlenségeket?

2023. 11. 07. 07:23:37

A vizeletvisszatartás, más néven húgyhólyag-kontroll elvesztése, olyan probléma, amely sokakat érint, különösen az idősebb korosztályt. Az alábbiakban részletesen foglalkozunk a vizeletvisszatartási nehézség problémájával, és olyan hatékony megoldásokkal, amelyek segíthetnek ezen a területen.

Pelusválasztási kisokos: Első gyermekes szülők útmutatója

2023. 10. 03. 08:05:16

Az első gyermek érkezése mindig izgalmas és kihívásokkal teli időszak az életben. Az egyik legfontosabb döntés, amivel ilyenkor szembesülünk, a megfelelő pelenka kiválasztása. Számos kérdés merülhet fel ezzel kapcsolatban, így most elhoztunk egy kis segítségek, hogy megkönnyítsük a döntést és biztosítsuk kisbabád kényelmét.

Otthoni ápolás TENA termékekkel

2023. 06. 12. 15:53:20

Idős szeretteink otthoni ápolása egy nemes feladat, viszont megterhelő is lehet fizikailag és lelkileg egyaránt. Ágyban fekvő, mozgásukban korlátozott családtagjaink folyamatos odafigyelést igényelnek, ápolásuk speciális eszközöket, termékeket kíván. Ráadásul a kiszolgáltatottság érzése is kellemetlenül érintheti szeretett hozzátartozóinkat, amit megfelelő odafigyeléssel és sok-sok szeretettel enyhíthetünk.

Viszont ha nem szükséges folyamatos segítségnyújtás, de idős családtagunknak társaságra van szüksége, rendszeresen látogassuk meg, beszélgessünk vele, járjunk sétálni vagy csináljunk vele közös tevékenységeket.

A mozgás maga az élet

2023. 04. 17. 16:21:36

Idős korban sem kell lemondanunk az aktív életmódról. Ha Ön szeret kirándulni, kimozdulni, távol a város zajától feltöltődni a természetben, akkor túrabakancsot fel és vegye az irányt új kalandok felé!

Számos kutatás bizonyítja a rendszeres mozgás jótékony hatásait. Természetesen az is mozgásnak számít, mikor főzünk, takarítunk vagy elmegyünk az unokákért, de ahhoz, hogy egy fizikai aktivitás élettani-, akár regeneráló folyamtokat indítson be szervezetünkben, ezek az alacsony aktivitású tevékenységek önmagukban nem elegendőek. Sok helyen szerveznek az idős klubok kirándulásokat, ne habozzunk felkeresni őket és érdeklődni a részletekről.

Székletinkontinencia

2023. 03. 21. 11:00:00

A székletinkontinencia a legkellemetlenebb rendellenességek egyike. Nagymértékű szégyenérzettel párosulva még a háziorvosok előtt is titokban marad a kínos téma miatt. Azonban a megfelelő kezeléssel jelentősen javulhat az életminőség.

Vizeletcsepegés kismamáknál

2023. 03. 06. 10:47:35

Az önfeledt babavárás gondtalan boldogságát gyakran árnyékolják be olyan apróbb testi kellemetlenségek, amelyekről legtöbbször nem is szívesen beszél a kismama. Ugyanakkor jó tudni, hogy ezeket mi okozza és mi várható a későbbiekben.

A terhesség alatti vizeletcsepegés leggyakoribb okai a hormonális változások és a baba súlyából eredő nyomás a hólyagizmokra. A szülés közeledtével, - különösen a harmadik trimeszterben,- a várandós anyák egyre gyakrabban vagy nagyobb mértékben érzékelhetik, amikor tüsszögnek, nevetnek vagy gyorsan mozognak

Vizelési napló vezetése

2023. 01. 31. 08:00:00

A vizeletinkontinencia kiváltó okai többnyire a hólyag túlműködéséhez vagy a kismedencei izmok gyengüléséhez köthetőek. Ahhoz, hogy a problémát a helyén tudjuk kezelni, érdemes lehet vizelési naplót vezetni, amelyből akár a kiakalult helyzet okára is könnyen rájöhet.

Vizelési napló – Mit tartalmaz?

Röviden olyan információkat rögzít, amely tartalmazza azt, hogy mikor és mennyit ivott, mennyi vizeletet ürített és azt mikor. A vezetése tetszőleges ideig történhet, de minimum három hónapig ajánlott. Ezidő alatt kellő mennyiségű adat gyűlik össze.

Azért is érdemes belevágnia ebbe a projektbe, mert egyszerűen rögzítheti a kezelésekben, tornák hatására elért sikereit, azonfelül segíthet annak megállapításában is, hogy mikor lehet előre számolnia a szivárgás bekövetkeztével. Így könnyebben meg tudja tervezni a napját, szabadabban kelhet útra, mivel célzottan el tudja kerülni a vizeletcsepegést.

Az ideális vizeletmennyiség

2023. 01. 21. 11:00:00

Az ideális vizeletmennyiséget több tényező is befolyásolhatja. Ide sorolható például az életkor, a különböző gyógyszerek, a húgyhólyag, a táplálékkiegészítők, az elfogyasztott italok és ételek és bizonyos betegségek is. Mindezek tudatában, mégis mit nevezhetünk ideális vizeletmennyiségnek?

A napi vizelet mennyisége

Átlagosan, egy felnőtt ember vizeletmennyisége 1-1,5 liter naponta.

Anuriának nevezzük azt az állapotot, amikor 24 órán belül 100 ml-nél kevesebb, vagy egyáltalán nem ürül vizelet.

Ha 500 ml-nél kevesebb vizelet távozik, oliguriáról beszélhetünk.

A másik végletet, amikor túlságosan nagy mennyiség, akár napi 3,5-4 liternyi vizelet is távozik, polyuriának nevezik.