Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

férfi inkontinencia

Hatékony segítség az inkontinencia kezelésében TENA termékekkel

2023. 05. 19. 09:44:46

A vizelet-, és székletinkontinencia egy olyan állapot, amely sok embert érint világszerte. Az inkontinencia során az érintett nem képes kontrollálni vizelet- vagy székletürítését, ami komoly kihívásokat és kellemetlenségeket okozhat a mindennapok során. Az inkontinenciakezelés egyik kulcsfontosságú eleme az inkontinenciabetét használata, amely segít megelőzni a szivárgást és védelmet nyújt a mindennapi tevékenységek során.

Székletinkontinencia

2023. 03. 21. 11:00:00

A székletinkontinencia a legkellemetlenebb rendellenességek egyike. Nagymértékű szégyenérzettel párosulva még a háziorvosok előtt is titokban marad a kínos téma miatt. Azonban a megfelelő kezeléssel jelentősen javulhat az életminőség.

Andropauza, a férfi változókor

2023. 03. 10. 13:28:12

Manapság egyre többet használják a „férfi menopauza” kifejezést, azonban a férfiak esetében nincs szó komoly hormonális változásokról, mint a nőknél, csak finomabb változatban esnek át ezen az időszakon. Milyen tünetei vannak az andropauzának? Hogyan enyhíthetőek a negatív hatások?

Hogyan legyen egészséges az öregedés?

2023. 02. 20. 08:11:58

A mai, jóléti társadalmakban folyamatosan növekvő tendenciát mutat a várható élettartam, ezáltal pedig az idősebb emberek száma is magasabb. Ez a helyzet új kihívások elé állítja az egész népességet.

Az öregedési folyamat személyenként változó, genetikai és környezeti faktoroktól függően, de a kapott egészségügyi ellátás színvonala és az egészséges életvitel számottevően hozzájárulnak a hosszú élethez. Nézzük meg, hogyan tehetjük a legtöbbet magunkért az utolsó életciklusunkban.

Vizelési napló vezetése

2023. 01. 31. 08:00:00

A vizeletinkontinencia kiváltó okai többnyire a hólyag túlműködéséhez vagy a kismedencei izmok gyengüléséhez köthetőek. Ahhoz, hogy a problémát a helyén tudjuk kezelni, érdemes lehet vizelési naplót vezetni, amelyből akár a kiakalult helyzet okára is könnyen rájöhet.

Vizelési napló – Mit tartalmaz?

Röviden olyan információkat rögzít, amely tartalmazza azt, hogy mikor és mennyit ivott, mennyi vizeletet ürített és azt mikor. A vezetése tetszőleges ideig történhet, de minimum három hónapig ajánlott. Ezidő alatt kellő mennyiségű adat gyűlik össze.

Azért is érdemes belevágnia ebbe a projektbe, mert egyszerűen rögzítheti a kezelésekben, tornák hatására elért sikereit, azonfelül segíthet annak megállapításában is, hogy mikor lehet előre számolnia a szivárgás bekövetkeztével. Így könnyebben meg tudja tervezni a napját, szabadabban kelhet útra, mivel célzottan el tudja kerülni a vizeletcsepegést.

Az ideális vizeletmennyiség

2023. 01. 21. 11:00:00

Az ideális vizeletmennyiséget több tényező is befolyásolhatja. Ide sorolható például az életkor, a különböző gyógyszerek, a húgyhólyag, a táplálékkiegészítők, az elfogyasztott italok és ételek és bizonyos betegségek is. Mindezek tudatában, mégis mit nevezhetünk ideális vizeletmennyiségnek?

A napi vizelet mennyisége

Átlagosan, egy felnőtt ember vizeletmennyisége 1-1,5 liter naponta.

Anuriának nevezzük azt az állapotot, amikor 24 órán belül 100 ml-nél kevesebb, vagy egyáltalán nem ürül vizelet.

Ha 500 ml-nél kevesebb vizelet távozik, oliguriáról beszélhetünk.

A másik végletet, amikor túlságosan nagy mennyiség, akár napi 3,5-4 liternyi vizelet is távozik, polyuriának nevezik.

Minden, amit a férfi vizeletinkontinenciáról tudni kell

2022. 09. 13. 15:54:22

A vizeletinkontinencia nem csupán a nők körében előforduló betegség, sajnos a férfiakat is erőteljesen sújtja. Az inkontinencia jelentős életminőségromlással jár, emiatt a beteg elszigetelődhet a társas érintkezésektől. Sok férfi a jelentkező panaszai miatt mond le kedvenc időtöltéseiről, ami előtte örömöt okozott neki (focimeccsek, barátokkal való találkozás).