Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

szüleinkápolása

Otthoni ápolás TENA termékekkel

2023. 06. 12. 15:53:20

Idős szeretteink otthoni ápolása egy nemes feladat, viszont megterhelő is lehet fizikailag és lelkileg egyaránt. Ágyban fekvő, mozgásukban korlátozott családtagjaink folyamatos odafigyelést igényelnek, ápolásuk speciális eszközöket, termékeket kíván. Ráadásul a kiszolgáltatottság érzése is kellemetlenül érintheti szeretett hozzátartozóinkat, amit megfelelő odafigyeléssel és sok-sok szeretettel enyhíthetünk.

Viszont ha nem szükséges folyamatos segítségnyújtás, de idős családtagunknak társaságra van szüksége, rendszeresen látogassuk meg, beszélgessünk vele, járjunk sétálni vagy csináljunk vele közös tevékenységeket.

Hogyan legyen egészséges az öregedés?

2023. 02. 20. 08:11:58

A mai, jóléti társadalmakban folyamatosan növekvő tendenciát mutat a várható élettartam, ezáltal pedig az idősebb emberek száma is magasabb. Ez a helyzet új kihívások elé állítja az egész népességet.

Az öregedési folyamat személyenként változó, genetikai és környezeti faktoroktól függően, de a kapott egészségügyi ellátás színvonala és az egészséges életvitel számottevően hozzájárulnak a hosszú élethez. Nézzük meg, hogyan tehetjük a legtöbbet magunkért az utolsó életciklusunkban.

Vizelési napló vezetése

2023. 01. 31. 08:00:00

A vizeletinkontinencia kiváltó okai többnyire a hólyag túlműködéséhez vagy a kismedencei izmok gyengüléséhez köthetőek. Ahhoz, hogy a problémát a helyén tudjuk kezelni, érdemes lehet vizelési naplót vezetni, amelyből akár a kiakalult helyzet okára is könnyen rájöhet.

Vizelési napló – Mit tartalmaz?

Röviden olyan információkat rögzít, amely tartalmazza azt, hogy mikor és mennyit ivott, mennyi vizeletet ürített és azt mikor. A vezetése tetszőleges ideig történhet, de minimum három hónapig ajánlott. Ezidő alatt kellő mennyiségű adat gyűlik össze.

Azért is érdemes belevágnia ebbe a projektbe, mert egyszerűen rögzítheti a kezelésekben, tornák hatására elért sikereit, azonfelül segíthet annak megállapításában is, hogy mikor lehet előre számolnia a szivárgás bekövetkeztével. Így könnyebben meg tudja tervezni a napját, szabadabban kelhet útra, mivel célzottan el tudja kerülni a vizeletcsepegést.

A kényelem fontossága

2022. 10. 18. 08:22:52

Ahogy korosodik az ember, egyre fontosabb lesz számára a kényelem, a kiszámíthatóság és az önállóság.

Az idős kor árnyoldalai

Az időskort legtöbben a betegségek megjelenésével társítjuk. Az emlékezet romlása, az ízületi bántalmak mindennapossá válnak.
A fizikai önállóság gyengülése a másoktól való függés félelme érthető okokból frusztrációhoz vezet. A társadalmi kivetettség és feleslegesség érzése, a magány mindezekre csak jobban ráerősít. Az elveszett reményekről és a be nem teljesült álmokról szóló ábrándok fokozódó lehangoltságot, levertséget szülhetnek.

Idősek higiénés ápolása

2022. 06. 27. 12:18:31
Egy felnőtt ember számára a fürdés egy felettébb személyes cselekedet, így kifejezetten kellemetlenül érintheti, ha ebben a feladatban is segítségre szorul. Mindkét félre nagy terhet ró, lelki szempontokat figyelembe véve is. Meg kell találni az egyensúlyt a magánszféra, az önállóság és a segítés között. A fürdetéskor felmerülő nehézségek megkönnyítésére már léteznek megfelelő termékek és különböző praktikák, apró figyelmességek.

Szüleink ápolása

2022. 05. 24. 08:32:41

Az otthonukban maradó idős emberekről, ellátásuknak lehetőségeiről, a velük kapcsolatban felmerülő kérdésekről és lehetőségről muszáj beszélni!

Az idős emberek a saját otthonukban, az ismerős, megszokott környezetükben érzik a legjobban magukat. Ha lehetséges, ezt tartsuk tiszteletben! Amíg önellátó, nincs szükség különösebb segítségre, gördülékenyen megoldható az ellátás. Így nyugalomban, rendszeres látogatással biztonságban tudhatjuk szeretett családtagunkat. A gondozó személyek részéről már más a helyzet. Hiába jelenti az idős ember számára a legjobb megoldást és biztonságérzetet, nem, vagy csak ritkán élnek egy fedél alatt, esetleg késő estig dolgoznak.