Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kényelem fontossága

A kényelem fontossága

Ahogy korosodik az ember, egyre fontosabb lesz számára a kényelem, a kiszámíthatóság és az önállóság.

Az idős kor árnyoldalai

Az időskort legtöbben a betegségek megjelenésével társítjuk. Az emlékezet romlása, az ízületi bántalmak mindennapossá válnak.
A fizikai önállóság gyengülése a másoktól való függés félelme érthető okokból frusztrációhoz vezet. A társadalmi kivetettség és feleslegesség érzése, a magány mindezekre csak jobban ráerősít. Az elveszett reményekről és a be nem teljesült álmokról szóló ábrándok fokozódó lehangoltságot, levertséget szülhetnek.

Az időseknél gyakran lépnek fel vizelettartási zavarok is. Ez nemegyszer olyan gondnak bizonyul, amelyet nehéz elfogadni, még a gondolatot is elhessegetni való, pedig bárkivel megtörténhet.  

Az időskor lehetőségei

A nyugdíjas évek rengeteg lehetőséget rejtenek magukban.

A korábban a munkahelyen töltött idő egy szempillantás alatt szabadidővé válik, ami kiváló alkalom arra, hogy önmagára fordítsa.

Az idősebbeknek is szükségük van életcélra, teendőre, amely leköti gondolataikat, kezeiket. Ezek különböző aktív foglalkozások lehetnek, az egészségi állapottól, erőnléttől és szükségletektől függően.

Ne szalassza el a felkínálkozó alkalmat! Minden magukra fordított perc kincsnek számít, legyen szó a testi egészségről, a mentális egészségről vagy bármiről. Kezdjen el rendszeresen mozogni, olvasson könyveket, töltsön több időt a családjával, unokáival. Nem késő új dolgokba belevágni, új dolgokat tanulni sem! 

A vizeletinkontinencia megoldásai

Először is, próbáljon meg megbarátkozni a gondolattal és fogadja el a helyzetet. Nincs miért szégyenkeznie, hiszen ez sajnos egy természetes velejárója az életnek.

Kaphatóak speciálisan erre a problémára kifejlesztett pelenkák, betétek, amelyek nem csak a biztonságérzetet, hanem a kényelmet is visszaadhatják Önnek! Különböző ápolási termékek, alátétek is kaphatóak, amik a megfelelő higiénia fenntartásában segíthetnek! A legtöbb mai higiéniai termék annyira kényelmes, hogy már-már fehérnemű érzetet keltenek. Észrevehetetlenek, így a legnagyobb komfortban és félelmektől mentesen élheti mindennapjait.

Az alábbi élmódváltozások tovább enyhíthetik a kellemetlenségeket:

-                 Táplálkozzon a lehető legegészségesebben!

-                 Ne dohányozzon!

-                 Végezzen rendszeresen Kegel-gyakorlatokat (gáttornát)!

-                 Kerülje a hólyagot irritáló anyagokat tartalmazó ételeket, italokat (koffein, citrusok)!

-                 Fogyasszon rostdús ételeket a székrekedés veszélyének csökkentése céljából!

-                 Mozogjon minden nap, rendszeresen!

-                 Fokozott higiénia!

 

Mivel idősebb korban az életmód és az életminőség is könnyen megváltozik, fontos, hogy megfelelő szokásokat kialakítva együtt lehessen élni minden negatív vonzatával, hogy ki tudja élvezni az előnyeit is! Látogasson el webshopunkba, ahol készségesen állunk rendelkezésére!

Tartalomhoz tartozó címkék: idős kor szüleinkápolása