Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

menstruáció

Miről árulkodik az addig megszokott menstruációnk megváltozása?

2023. 04. 21. 12:12:08

A nők átlagosan 450 alkalommal menstruálnak életük során, így több mint valószínű, hogy találkoznak legalább egyszer olyan elváltozással, amit addig nem tapasztaltak. Azonban sokan figyelmen kívül hagyják ezeket a figyelmeztető jeleket, pedig a nem megszokott színnek vagy állagnak mindig van magyarázata, ilyenkor a testünk üzen nekünk. Ha figyelünk testünk jelzéseire, számos kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat.

Hogyan beszéljünk a lányunkkal a tabunak számító menstruációról? 2. rész

2023. 01. 10. 00:00:00

A cikkünk első részében magáról a menstruációról és az arról való kommunikációról írtunk. Ebben a részben az intim higiénia és intim higiénés termékek kerülnek a középpontba. Segíts lányodnak, hogy felkészülten nézhessen szembe a felnőtt női léttel!

Hogyan beszéljünk a lányunkkal a tabunak számító menstruációról? 1. rész

2022. 12. 14. 10:53:49

A lányok átlagosan 12 éves korukban élik át először a menstruációt. Fontos, hogy meggyőződj arról, hogy a gyermeked tudja, mi vár rá, ezért időben meg kell ejteni azt a bizonyos „nagylányos beszélgetést”. Ennek köszönhetően megelőzheted, hogy szégyenmentesen és kínos érzések nélkül vészelje át azt, amikor tényleg megjön. Az alábbi cikkünkben segítünk, hogyan beszélj a lányoddal a menstruációról és mivel szereld fel!

Hogyan válassz betétet?

2022. 05. 24. 14:54:47

A felnőtt nők körülbelül 21‒35, a tinilányok pedig 21‒45 naponta menstruálnak, hosszú évtizedeken keresztül. A menstruációs eszközök használatának célja nem csak az intim higiénia fenntartása, hanem, hogy a menstruáció alatt is tisztán tarthassuk a ruháinkat, az ágyneműinket, el tudjunk végezni a mindennapi teendőinket. Fontos, hogy kellő figyelmet kapjon az intim területek ápolása.

Szerencsére már többféle megoldás közül is választhatunk: intimkehely, tampon, menstruációs bugyi vagy betét.