Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan válassz betétet?

Nézzük, hogy mit nyújt a betét!

A betét egyértelműen a legegyszerűbb választás. Először is, nem kell felhelyezni semmit sem a hüvelybe, a tamponnal és az intim kehellyel ellentétben, ahol külön meg kell tanulnunk a precíz felhelyezés módját. Bárhol és bármikor higiénikusan ki tudjuk cserélni és diszkréten visszacsomagolva a csomagolóanyagába, kidobhatjuk a kukába. Nem kell a kehelyből kiöntéssel és fertőtlenítéssel bajlódnunk. Tiniknek, kezdő menstruálóknak elsők között a betétet ajánlják, mert nagyon könnyű használni!

Tisztasági betétek

A legvékonyabbak a tisztasági betétek, amelyek a gyenge, pecsételő vérzés felfogására alkalmasak, illetve biztonságot nyújtanak, ha nem tudjuk pontosan, hogy mikor is fog megjönni. Felszívják az izzadtságot és a hüvelyi folyadékot. Vékonyságának köszönhetően, sokszor észrevehetetlen a viselete.

A nők és lányok életében jelen van a fehér folyás, hüvelyváladékozás, amelyek akár látható nyomokat hagyhatnak a fehérneműn. Mértéke egyénenként változó, van, akinél alkalmanként és sajnos sokaknál folyamatos problémát okoz. Hiába természetes folyamat, a mindennapokban sok kellemetlenséggel járhat. Akár fertőzésekhez is vezethet az alsónemű nem megfelelő higiénés állapota. A tisztasági betéteket pont erre találták ki, segítségével egész nap frissnek és tisztának érezhetjük magunkat. Nedvszívó képességüknek köszönhetően biztosítják a szárazságot és enyhítik a kellemetlen szagokat is, hogy egész nap komfortosan mozogjunk bőrünkben.

Az intim – és szárnyasbetét: erősebb vérzés esetére

Az intimbetétek vastagabbak és hosszabbak a tisztasági betéteknél. Erősebb vérzéses napokon érdemes használni. A szárnyas betétek a rajtuk lévő ragasztócsíkok miatt kevésbé mozdulnak el, nagyobb biztonságot nyújtanak. A számunkra megfelelő betét kiválasztásában hívjuk segítségül a csomagolást: mindig rá van írva, hogy melyik betét milyen erősségű vérzéshez ajánlott. 

 Éjszakai betét

A nap különböző szakaszaiban különböző védelemre van szükségünk. Az éjszakai betétek a legvastagabbak és a leghosszabbak. Érdemes éjszakára külön betétet beszerezni, mivel kiemelkedően magas szintű nedvszívó képességet és extra fedést nyújtanak alvás közben. Megóvnak a szivárgásokkal szemben, még az éjjeli forgolódások során is.

A betétet átlagosan 3-4 óránként érdemes cserélni, függetlenül a vérzés mennyiségétől, azonban erősebb vérzésnél célszerű akár 1-2 óránként. Ha aggódik a kellemetlen szagok miatt, akkor lehet akár gyakrabban is cserélni. Ez azért is hasznos, mert segít eloszlatni az átázástól való félelmet.

Tartalomhoz tartozó címkék: menstruáció betét