Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

inkontinencia

Ne hagyja, hogy a hólyagja legyen a karácsonyi Grinch!

2023. 12. 07. 15:10:01

Az ünnepi szezon egy olyan időszak, amikor egy kicsit jobban elengedjük magunkat, és kicsit jobban is kényeztetjük, főleg ínycsiklandó finomságokkal: a nagy tányér töltött káposztától kezdve a krémes süteményekig, amelyek az évnek ebben a szakaszában jellemzőek leginkább. Mindannyian megérdemeljük a csemegéket, viszont ha Ön hólyagbetegségben szenved, az is fontos, hogy ügyeljen azokra a dolgokra, amelyek befolyásolják állapotát.

Ne hagyja, hogy a hólyagproblémák elrontsák a karácsonyi családi vacsorát, a különböző inkontinenciatermékek segíthetnek a stresszmentes ünneplésben.

Tanácsok vizeletvisszatartási zavarok ellen: Hogyan kezeljük a kellemetlenségeket?

2023. 11. 07. 07:23:37

A vizeletvisszatartás, más néven húgyhólyag-kontroll elvesztése, olyan probléma, amely sokakat érint, különösen az idősebb korosztályt. Az alábbiakban részletesen foglalkozunk a vizeletvisszatartási nehézség problémájával, és olyan hatékony megoldásokkal, amelyek segíthetnek ezen a területen.

Vizeletszivárgás köhögéskor? Van rá megoldás!

2023. 08. 05. 11:37:00

A köhögés során tapasztalt szivárgó vizelet lesújtó lehet, és a teljes önbizalmunkat is lerombolhatja. Viszont minél többet tudunk róla, annál jobban tudjuk kezelni.

A köhögés közbeni vizeletcsepegés egy egészségügyi állapot, amelyet stressz inkontinenciaként ismernek. A stressz inkontinencia a vizelet inkontinencia leggyakoribb típusa. Fontos tudni, hogy a stressz inkontinencia rendkívül jól kezelhető: számos megoldás és lehetséges kezelés létezik, amelyeket ebben a cikkben részletesebben is elmagyarázunk.

Inkontinencia és nyaralás: Határok nélküli élmények

2023. 07. 18. 12:36:59

Szeret utazni, de úgy érzi, hogy az inkontinencia megakadályozza ebben, és emiatt nem teheti olyan gyakran, ahányszor szeretné? Olvassa el tippjeinket, hogyan teheti még élvezetesebbé a következő utazását.

Otthoni ápolás TENA termékekkel

2023. 06. 12. 15:53:20

Idős szeretteink otthoni ápolása egy nemes feladat, viszont megterhelő is lehet fizikailag és lelkileg egyaránt. Ágyban fekvő, mozgásukban korlátozott családtagjaink folyamatos odafigyelést igényelnek, ápolásuk speciális eszközöket, termékeket kíván. Ráadásul a kiszolgáltatottság érzése is kellemetlenül érintheti szeretett hozzátartozóinkat, amit megfelelő odafigyeléssel és sok-sok szeretettel enyhíthetünk.

Viszont ha nem szükséges folyamatos segítségnyújtás, de idős családtagunknak társaságra van szüksége, rendszeresen látogassuk meg, beszélgessünk vele, járjunk sétálni vagy csináljunk vele közös tevékenységeket.

Hatékony segítség az inkontinencia kezelésében TENA termékekkel

2023. 05. 19. 09:44:46

A vizelet-, és székletinkontinencia egy olyan állapot, amely sok embert érint világszerte. Az inkontinencia során az érintett nem képes kontrollálni vizelet- vagy székletürítését, ami komoly kihívásokat és kellemetlenségeket okozhat a mindennapok során. Az inkontinenciakezelés egyik kulcsfontosságú eleme az inkontinenciabetét használata, amely segít megelőzni a szivárgást és védelmet nyújt a mindennapi tevékenységek során.

A mozgás maga az élet

2023. 04. 17. 16:21:36

Idős korban sem kell lemondanunk az aktív életmódról. Ha Ön szeret kirándulni, kimozdulni, távol a város zajától feltöltődni a természetben, akkor túrabakancsot fel és vegye az irányt új kalandok felé!

Számos kutatás bizonyítja a rendszeres mozgás jótékony hatásait. Természetesen az is mozgásnak számít, mikor főzünk, takarítunk vagy elmegyünk az unokákért, de ahhoz, hogy egy fizikai aktivitás élettani-, akár regeneráló folyamtokat indítson be szervezetünkben, ezek az alacsony aktivitású tevékenységek önmagukban nem elegendőek. Sok helyen szerveznek az idős klubok kirándulásokat, ne habozzunk felkeresni őket és érdeklődni a részletekről.

Székletinkontinencia

2023. 03. 21. 11:00:00

A székletinkontinencia a legkellemetlenebb rendellenességek egyike. Nagymértékű szégyenérzettel párosulva még a háziorvosok előtt is titokban marad a kínos téma miatt. Azonban a megfelelő kezeléssel jelentősen javulhat az életminőség.

Andropauza, a férfi változókor

2023. 03. 10. 13:28:12

Manapság egyre többet használják a „férfi menopauza” kifejezést, azonban a férfiak esetében nincs szó komoly hormonális változásokról, mint a nőknél, csak finomabb változatban esnek át ezen az időszakon. Milyen tünetei vannak az andropauzának? Hogyan enyhíthetőek a negatív hatások?

Vizeletcsepegés kismamáknál

2023. 03. 06. 10:47:35

Az önfeledt babavárás gondtalan boldogságát gyakran árnyékolják be olyan apróbb testi kellemetlenségek, amelyekről legtöbbször nem is szívesen beszél a kismama. Ugyanakkor jó tudni, hogy ezeket mi okozza és mi várható a későbbiekben.

A terhesség alatti vizeletcsepegés leggyakoribb okai a hormonális változások és a baba súlyából eredő nyomás a hólyagizmokra. A szülés közeledtével, - különösen a harmadik trimeszterben,- a várandós anyák egyre gyakrabban vagy nagyobb mértékben érzékelhetik, amikor tüsszögnek, nevetnek vagy gyorsan mozognak