Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Életmódtanácsok vizelettartási zavar esetén

Életmódtanácsok vizelettartási zavar esetén

A vizelet inkontinencia egy nagyon kellemetlen probléma az abban szenvedőknek. Nem csak lelkileg, hanem testileg is megterhelő. Mivel az életmód és életminőség megváltozik, fontos, hogy megfelelő szokásokat kialakítva együtt lehessen élni vele.

Tanácsok

A vizelet elcseppenése feláztathatja a bőrt, ami viszketést, mások által is érezhető, kellemetlen szagot és akár felülfertőződést is okozhat. A probléma kezelése fokozott figyelmet igényel!

Ajánlott hintőport, testápolót, intim dezodort használni, hogy elkerülje a kellemetlenségeket! A túlzott higiéniával viszont ronthat a helyzeten, hiszen a bőr természetes védőrétege ellátja a feladatot, ezért nem szükséges a túl gyakori lemosás, fertőtlenítés. Ennek megbontása sokkal érzékenyebbé teheti a bőrt, az irritációk és a dehidratáltság is gyakrabban fordulhat elő.

A fokozott higiénia mellett életmódjában - szükség esetén - több változtatás is tanácsos lehet.

·         Táplálkozzon a lehető legegészségesebben!

·         Ne dohányozzon!

·         Végezzen rendszeresen Kegel-gyakorlatokat (gáttornát)!

·         Kerülje a hólyagot irritáló anyagokat tartalmazó ételeket, italokat (koffein, citrusok)!

·         Fogyasszon rostdús ételeket a székrekedés veszélyének csökkentése céljából!

·         Mozogjon minden nap, rendszeresen!

Ha késztetéses inkontinenciája van, vagy többnyire az éjszaka folyamán jelentkeznek a panaszok, távolítson el mindent, ami az útjában lehet: szőnyegek, bútorok, bármi, ami az útvonalba esik. Ha szükséges, használjon éjszakai fényeket, hogy csökkentse az esések és az esetleges sérülések veszélyét.

Élet vizelet inkontinenciával

A vizelet inkontinencia sajnos népbetegség, amit muszáj kezelni és komolyan venni. Bár vannak más hasonló betegségek, a vizelet inkontinenciáról a tünetek intim jellege miatt nehéz beszélni, legtöbbször tabu témának számít. Ne szégyellje!  Próbálja meg elfogadni és boldog életet élni!

A vizelet inkontinencia fennállása alatt azonban néhány egyszerű óvintézkedéssel, odafigyeléssel kicsit egyszerűbbé és komfortosabbá teheti az életét.

·         Mindig legyen Önnél egy váltás tiszta ruha!

·         Fogyasszon társaságban kevesebb folyadékot!

·         Ismeretlen helyen először mindig keresse meg, merre van a mosdó!

A vizelet inkontinencia kezelésére azonban ennél lényegesen jobb megoldások is rendelkezésre állnak. Folyamatosan újabb és újabb kezelések válnak ismertté.

Kaphatóak speciálisan erre a problémára kifejlesztett pelenkák, betétek, amelyek nem csak a biztonságérzetet, hanem a kényelmet is visszaadhatják Önnek! Különböző ápolási termékek, alátétek is kaphatóak, amik a megfelelő higiénia fenntartásában segíthetnek!

Tartalomhoz tartozó címkék: ápolás inkontinencia