Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pelenka kisokos

Pelenka kisokos

A kisbabánk első időszakaiban az egyik legalapvetőbb és legfontosabb kellékünk a pelenka. Az anyukák nagy része a legelején kiválasztja a számára legmegnyerőbb pelenkát, és ha meg van elégedve vele, a pelenkás időszak végéig kitart az adott márka termékei mellett. De mi a helyzet akkor, ha ez nem megy ilyen gördülékenyen?

A legfőbb tényezők

Vannak szabályszerű szempontok, amiket minden anyuka alaposan átgondol, tájékozódik és akár vélemények után kutat: méret (hogyan illeszkedik), nedvszívó képesség, anyag és tépőzár minősége, gumírozás rugalmassága, típus és ár-érték arány.

Nos, kezdjük is egy aranyszabállyal: amíg nem lelünk rá csodálatos módon a megfelelő pelusra, csak kisebb kiszerelésekben gondolkozzunk! Fontos megemlíteni azt is, hogy még márkán belül is eltérhetnek a méretezések a típusok között. Mielőtt új márkával vagy pelenkatípussal kísérletezünk, figyeljünk oda a feltüntetett súly intervallumokra, ami alapján kiválaszthatjuk a babánk aktuális súlyának megfelelő méretű pelenkát.

Érdekesség, hogy míg az újszülött pelenkáknál nagyon közeli súlyhatárok vannak megadva, a nagyobb babák pelenkái már nagyobb súlytartományban mozognak! Ez majd nagy/havi kiszerelésű pelenkák vásárlásakor lesz hasznos információ, mivel a szélesebb skálán mozgó pelenkákból könnyebb betárazni, hiszen sokáig használhatjuk őket.

  

Méret és nedvszívóképesség

A méretválasztásnál a kisbabánk testalkata és súlya lesz a döntő tényező. Kezdetben az újszülött méretek, 2-5, 4-8 kg jelölésűek lesznek a segítségünkre.

A pelenka méretét tekintve a tervezéskor azt is figyelembe kell vennünk, hogy a babánk mennyire mozgékony. Amikor már kúszik, mászik vagy jár, akkor érdemes az aktív babákra tervezett termékeket választani.

Mégis honnan lehet tudni, hogy az általunk vásárolt pelenka megfelelő méretű-e?

A tökéletes méret pontosan illeszkedik a babára. A túl kicsi pelenka gyűrődéseket okoz a baba bőrén, bevág a combocskájánál és a tépőzárak a pelenka széléig érnek. A túl nagy pelenka onnan ismerhető fel, hogy a tépőzárak nagyon közel vannak egymáshoz és nagy rés van a pocak és a pelus között. A nagy pelenka nem véd meg a szivárgástól sem.

A baba bőrének szárazon tartása a pelenkák másik fő feladata. A pelenkakiütések és az esetleges fertőzések csak így előzhetőek meg. Kardinális kérdés tehát pelenkaválasztásnál, hogy mekkora nedvszívó képessége van az adott terméknek! A legjobb, ha a nedvszívó réteg elöl egészen a hasukig ér, így sem hason, sem háton fekve nem történhetnek balesetek.

 

Tépőzár és gumírozás

A pelenka tépőzárjának elég hosszúnak kell lennie és elengedhetetlen, hogy remekül tapadjon. Ennek köszönhetően nem fog szétjönni és leesni a babánkról, emellett, a kényelméről is biztosítja.

A bugyipelenkákon nincs tépőzár, mivel maga a pelus olyan, mint egy bugyi, amit elég csak felhúzni a kis izgő-mozgókra. Kialakításuknak köszönhetően,- mint például a Libero Up&Go bugyipelenkák esetében - mindkét oldalukon szétszakíthatóak, így lehúzni sem kell a babáról, elég csak széttépni és leemelni. Tökéletes megoldás a nagyobb és mozgékonyabb csemeték esetén, hiszen gyerekjáték vele a piszkos munka.

A legjobb eset, ha a pelenka és a tépzőzárja is gumírozott, mivel a kicsi derekánál fontos, hogy rugalmas legyen. A comboknál is fontos a gumírozás, mivel alkattól függetlenül is kényelmes lesz, a husisabb babáknak nem vágja be a bőrét, a vékonyabbak esetében pedig megfelelően zár, ezzel elkerülve a baleseteket.

Webshopunkban óriási választék áll a rendelkezésünkre, az online pelenkavásárlással pedig időt, energiát és jó esetben még pénzt is spórolhatunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyermek pelenka pelenka