Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A változókori inkontinencia kezelése

A változókori inkontinencia kezelése

Sokan az életkor előrehaladtával egyre magabiztosabbak lesznek, így a menopauza ideje alatt sem kell lemondanunk arról, hogy azt tegyük, amit szeretnénk - és ugyanez vonatkozik a vizelettartási problémákra is. Ne engedje, hogy a kor és a biológiai változások átvegyék az irányítást az élete felett!

Sokan ismerik a menopauza gyakori tüneteit, mint a hőhullámok és a hangulatingadozások, azonban a menopauza és az inkontinencia közötti összefüggés kevésbé közismert. Érdemes tudni, hogy a menopauzán átesett nők akár 50%-a időnként tapasztal vizeletszivárgást, ami fontos kihívást jelenthet az életükben. Ezért elengedhetetlen felismernünk ezt a problémát, és megfelelő kezelési módszereket keresnünk annak érdekében, hogy javítani tudjunk életminőségünkön és visszanyerjük önbizalmunkat.

 

Miért okoz a menopauza inkontinenciát és húgyhólyaggyengeséget?

 

Amikor bekövetkezik a változókor, a szervezet kevesebb ösztrogént kezd el termelni. Az ösztrogén fontos szerepet játszik a test különböző funkcióiban, beleértve a hólyag és a húgyutak egészségének fenntartását. Az ösztrogénszint csökkenése olyan tüneteket okozhat, mint a hüvelyszárazság, gyakori és sürgős vizelési inger és a vizeletszivárgás.

Ezeket a tüneteket együttesen „menopauza genitourináris szindrómának” (GSM) nevezik, amely jelentős problémákat okozhat a nők életében. Bár a menopauzában szenvedő nők nagyjából 40-60%-a észleli ezeket a tüneteket, azonban kevesen kérnek segítséget.

 

Az életkorral járó tapasztalatok és az önbizalom növekedése lehetőséget adhat arra, hogy magabiztosabban kezeljük a menopauza által okozott kihívásokat. Soha nem késő megtanulni, elfogadni és kezelni ezeket az új körülményeket. Fontos megérteni, hogy a menopauza nem szabad, hogy megakadályozzon bennünket abban, hogy teljes életet éljünk, és meg kell találnunk azokat a megoldásokat, amelyek segítenek megőrizni az önbizalmunkat.

 

 

 

A menopauzával járó vizeletinkontinencia különböző típusai, amelyeket a GSM okozhat:

 

Stressz inkontinencia

A stressz inkontinencia tünetei közé tartozik a vizeletszivárgás köhögés, tüsszögés, nevetés, ugrás vagy nehéz tárgy emelése közben.

 

Sürgősségi vagy késztetéses inkontinencia

Ha gyakran érzi úgy, hogy hirtelen és sürgősen kell meglátogatnia a mosdót, vagy néha nem tud időben eljutni odáig, akkor ön valószínűleg késztetéses inkontinenciában szenved. Előfordulhat, hogy éjszaka többször is vizelési ingerre ébred - ezt a jelenséget nocturiának nevezik.

 

Mit tehet a menopauzával járó vizeletszivárgás kezelésére?

Nem kell elfogadnia a menopauzával járó vizeletinkontinenciát! Íme, néhány lépés, amit megtehet a GSM tüneteinek enyhítésére és a menopauza idején jelentkező inkontinencia kezelésére:

 

·         Erősítse meg a medencefenék izmait a megfelelő gyakorlatokkal, hogy jobban tudja kontrollálni a hólyagot és az apró vizeletszivárgásokat.

·         Kerülje a koffeint és az alkoholt, mivel ezek irritálják a húgyhólyagot, és sürgető vizelési ingerhez vezetnek.

·         Korlátozza az esti italozást, hogy csökkentse az éjszakai vizelési igényt.

·         Próbálja ki a TENA termékeket, amelyek hatékony megoldást nyújtanak a vizeletszivárgások problémájára!

 

Ha az inkontinencia negatívan befolyásolja mindennapi rutinját és életminőségét, érdemes szakemberhez fordulnia a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében. Egy szakember segíthet az Ön egyéni helyzetének megfelelő kezelést választani.

Webáruházunkban megtalálja azokat a megbízható TENA termékeket, amelyekkel könnyedén kezelheti a vizeletszivárgás problémáját!